Gasztronómia

A bakonyi borok
A bakonyi vidék borvidékei közé tartozik a Badacsony, a Balatonfüred-Csopak, a Balatonfelvidék és a Balatonmelléke. A változatos és szemkápráztató táj mellett kitűnő borok jellemzik a borvidékeket. Megtalálhatóak itt többek között az Olaszrizling, a Szürkebarát és a Chardonnay, melyek gazdag íz- és zamatanyaggal, friss, élénk savakkal csábítanak el bennünket.

A bakonyi ételek
A bakonyi gasztronómia két fő alapanyaga a gomba és a hagyma. A „bakonyi mód" újabb és újabb fogásokat ihletett, különféle halakat, húsokat kombinálva gombapaprikással.

Recept

Bakonyi sertésborda

Hozzávalók 5 főre:

  • 10 szelet sertéskaraj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 0,5 kg gomba
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • só, bors, ételízesítő, paprikakrém
  • 1 ek fűszerpaprika
  • olaj
  • liszt
  • 2 dl tejföl vagy 2 dl főzőtejszín


Együttműködő partnereink:


Rent a Bike kerékpárkölcsönzés itt»




 

Elkészítés:

  • A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
  • Egy serpenyőben elősütjük, majd tálra szedjük.
  • Olajban megdinszteljük a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a megmosott, felszeletelt gombát. Paprikakrémmel, pici ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a megmosott, félbevágott paprikát, paradicsomot.
  • Közben visszatesszük a gombára az elősütött hússzeleteket, és addig főzzük, míg a gomba és a hús is puha lesz.
  • Közben ízesítjük ha kell, majd összekeverünk tejföllel vagy tejszínnel pici lisztet, kiszedjük a húst egy tányérra, és behabarjuk vele a gombás szaftot.
  • Visszatesszük a húst, készre főzzük, felforraljuk.
  • Tálaljuk nokedlivel, vagy tésztával.

Jó Étvágyat Kívánunk!

A Bakonyvidék tájai | A Bakony állat- és növényvilága | A Bakony geológiai értékei

A Bakony kirándulási lehetőségei | Gasztronómia

 

 

   
     
       



© 2017 Bagolyvár Fogadó – Zirc